Днес беше много натоварен ден за Виктория.Сутринта като дойде и съобщиха за 3 аварий рано сутринта и я пратиха да ги разследва и да даде обяснение на мъгълите:
Първата авария беше на "Мейпъл стрийт" номер 2.В обикновенна мъгълска къща чиниите изведнъж започнали да летят.Когато Виктория влязла в къщата нямало никого,само летящите чинии и котарак.Момичето огледало но не забелязало нищо особено.Въпросът е кой беше омагжосал чиниите.Веднага Вики изключи котарака,защото надали е имал магически способности.Претърси цялата къща,но нямаше и следа от някой магьосник.Тогава момичето се сети,че котаракът може да е зоомаг.Тя се върна долу,взе котарака и го сложи на масата:
-Е!Сто процента съм сигурна,че ти не си обикновен котарак.Хайде превърни се!-Вики се почуства малко глупаво,че говори с котарак,но продължи:
-Добре!Кой иска бонбони?-В същият момент на мястото на котарака се появи момче на около 12 годишна възраст:
-Ето го виновника!Знаеш ли какво си направил?Как очакваш да обесня на родителите ти за летящите чинии?-Момичето погледна ядосано момчето,а то на свой ред отговори:
-Има магия за загуба на паметта.-Вики се замисли за момент и в същият миг вратата се отвори.Това бяха родителите.Виктория направи заклинание и чиниите си отидоха по местата:
-Коя сте вие?И какво правите със сина ми?И къде са летящите чинии?-Попита изплашената майка,а Вики каза повторно заклинаие и родителите започнаха да се споглеждат:
-Коя сте вие?И какво правите със сина ми?-Отново попита майката,а Вики отговори:
-Съжелявам,че ви изплаших,но момчето ви открадна тези бонбони от един магазин,а аз го хванах и го доведох тук.Аз ще си тръгвам.Извинете.-Момичето се извини и потегли към вратата.Преди да отвори се обърна към момчето и каза:
-И да не се повтаря!-Момичето се обърна и се запъти към следващият случай.
Втората и третата авария бяха на "Никълас стрийт".Когато пристигна пред къщата видя един от колегите си.Вики се затича към него и се провикна:
-Майкъл!Хей!Какво правиш тук?Нали аз трябваше да поеме случаите?-Майкъл се обърна и се усмихна на момичето.След това заговори с мек глас:
-Аз ги поех!Нищо важно,просто летяща метла и говореща котка.Оправих се!Не се притеснявай!-Вики се надигна на пръсти и прегърна приятеля си.След което му благодари:
-Да те закарам?-Попита момчето,а Викс се ухили и кимна.Когато се върна в Министерството Викс имаше доста документация за попълване.Трябваше да опише всички случаи върху които беше работила.Всъщтност трябваше да опише само един,но тя описа и случаите на Майкъл.Когато завърши слезе в отдел Мистерии и връчи двата случая на Майкъл на един от техните служители:
-Твърде странно е!Няма магьосник или нещо от сорта!Дали ще може да ги прегледате!-Събеседника и само кимна и взе листовете.Сега Вики стои на един столл и си почива докато чака нещо да се случи....